<div style='color: #000;'>85.000 klanten </div><div style='color: #d9782d;'>aangewezen op noodhulp</div><div style='color: #d9782d;'>voedselbanken</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/voedselveiligheid.html'><div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div></a> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ideale-boodschappenlijst.html'><div style='color: #000;'>Verse groenten erg gewild</div><div style='color: #d9782d;'>bij de voedselbanken</div></a> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ambassadeurs.html'><div style='color: #000;'>Ambassadeur René Froger</div><div style='color: #d9782d;'>helpt in strijd tegen armoede</div></a> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/vrijwilliger-worden.html'><div style='color: #000;'>8300 vrijwilligers</div><div style='color: #d9782d;'>stellen wekelijks</div><div style='color: #d9782d;'>pakketten samen</div></a> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ambassadeurs.html'><div style='color: #000;'>Postcode Loterij steunt </div><div style='color: #d9782d;'>de voedselbanken</div></a>

Stichting Voedselbank Nederland afdeling Loon op Zand is bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onder nummer KVK 18 079 880, RSIN nummer 81 68 73 471

Het bestuur van de stichting bestaat uit de volgende personen:

Voorzitter: Esther van der Donk
T:  06 - 30 26 19 48
E:  esthervddonk@outlook.com
Esther van der Donk is in het dagelijks leven beleidsmedewerker bij de gemeente Breda. Als voorzitter leidt zij de organisatie en vergaderingen en is belast met de externe contacten.

Penningmeester: Henk Donders
T:  06 - 10039239
E: hjm.donders@home.nl
Henk Donders is in het dagelijks leven accountmanager MKB bij Rabobank de Langstraat. Als penningmeester is hij verantwoordelijk voor de financiële administratie.

Secretaris: Dick Notenboom
T: 06 – 52 37 40 08 06
E: dicknotenboom@home.nl
Dick Noteboom was in het dagelijks leven manager Kwaliteit bij Fuji.
Als secretaris coördineert hij de bestuursbesluiten.

Beheerders Voedselbank Loon op Zand: Dini & Frans Elshout  
T:  06 21 86 82 57 (voedselbank)
E: info@voedselbankloz.nl
Zowel het bestuur als alle vrijwilligers doen hun werk voor de voedselbank volledig op vrijwillige basis. Derhalve heeft de stichting geen medewerkers in dienst.

Beloningsbeleid
Bestuur en vrijwilligers verrichten hun werkzaamheden op vrijwillige basis. De stichting heeft dan ook geen medewerkers in dienst.

Beleidsplan- en realisatie 2015        
•    Het vermogen afbouwen met € 1.000,00 om daar voedsel van te kopen, omdat een voedseltekort dreigt door de grote aanwas van nieuwe cliënten;
•    Het binnenhalen van de Efteling als sponsor;
•    Het behalen van het groencertificaat;
•    Viering van het 10jarig bestaan;
•    Displays plaatsen bij supermarkten voor het verkrijgen van extra voedseldonaties;
•    Uitvoeren van een mondeling cliënt-tevredenheidsonderzoek.                                            
                                                
Alle genoemde beleidsvoornemens zijn gerealiseerd. De displays in de supermarkten leveren zeker wel wat, maar niet heel veel op. De investering zal zich daarom pas na een jaar terugverdienen.

Het tevredenheidsonderzoek leverde scores op van 8 of meer. Vooral de teamprestatie werd geroemd. Extra aandacht vroegen de cliënten voor bepaalde producten die structureel in de pakketten ontbreken.                                                
Het 10 jarig bestaan werd uitgebreid gevierd met een receptie voor genodigden, waaronder onze sponsoren en vertegenwoordigers van de plaatselijke politieke partijen.

De Efteling toonde zich bereidwillig om jaarlijks € 2.500 te doneren van welk bedrag de     voedselbank wekelijks extra etenswaren kan inkopen.

Het groencertificaat werd met vlag en wimpel gehaald.