<div style='color: #000;'>85.000 klanten </div><div style='color: #d9782d;'>aangewezen op noodhulp</div><div style='color: #d9782d;'>voedselbanken</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/voedselveiligheid.html'><div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div></a> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ideale-boodschappenlijst.html'><div style='color: #000;'>Verse groenten erg gewild</div><div style='color: #d9782d;'>bij de voedselbanken</div></a> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ambassadeurs.html'><div style='color: #000;'>Ambassadeur René Froger</div><div style='color: #d9782d;'>helpt in strijd tegen armoede</div></a> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/vrijwilliger-worden.html'><div style='color: #000;'>8300 vrijwilligers</div><div style='color: #d9782d;'>stellen wekelijks</div><div style='color: #d9782d;'>pakketten samen</div></a> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ambassadeurs.html'><div style='color: #000;'>Postcode Loterij steunt </div><div style='color: #d9782d;'>de voedselbanken</div></a>

Inzameling Douwe Egberts-punten voor de Voedselbank

In Kaatsheuvel, Loon op Zand, De Moer en Udenhout vindt dit jaar voor het eerst de landelijke Douwe Egberts-koffieactie plaats voor cliënten van de plaatselijke voedselbank.

Douwe Egberts heeft al enkele jaren hiermee ervaring en zet ook nu in december weer het licht op groen voor de inzameling van de DE-waardepunten van de koffie- en theeverpakking. De Lionsclub Loon op Zand-Udenhout organiseert de inzameling in samenwerking met de voedselbank.

De opbrengst wordt door Douwe Egberts met 15% vermeerderd en omgezet in pakken koffie voor de plaatselijke Voedselbank Kaatsheuvel-Loon op Zand-De Moer.

Vanzelfsprekend is de decembermaand een goed moment voor een gulle actie. De ervaring van de voedselbank is dat winkeliers en inwoners graag geven, maar koffie komt de Voedselbank nog vaak tekort.

Inzameladressen

Inlevering van de DE-waardepunten kan vanaf deze week de gehele maand december in inzameldozen die staan bij Het Klavier, bij de supermarkten Emté en Albert Heijn en bij het nieuwe Gezondheidscentrum Rozet aan het Wilhelminaplein in Kaatsheuvel. In Loon op Zand zijn de inzameladressen : De Venloene en  de Coop aan het Oranjeplein. Voor De Moer zijn dat Partycentrum ’t Moaske en basisschool De Start aan de Middelstraat en voor Udenhout : Plus Venmans aan het Tongerloplein en Hoppenbrouwers Audio/video aan de Kreitenmolenstraat.

Deel dit nieuws